2014-01-27 16:10:08• hírek • Szatmár.ro

Kommunikáció a felettessel

Karriered szempontjából a főnököd a második legfontosabb személy, az elsőnek magától értetődően saját magadnak kell lenned.

Egy kifejezetten érdekes és érzékeny viszonyról lehet szó, amely előnyös vagy előnytelen befolyással lehet az előmeneteledet illetően. Karriered szempontjából egyáltalán nem kell leértékelned ezt a viszonyt, éppen ellenkezőleg sokkal nagyobb figyelmet kell szentelned, mint azt gondolnád. Amennyiben azon a véleményen vagy, hogy a főnököd makacs, okoskodó, és zsarolja az alkalmazottait, azon kell munkálkodnod, hogy a munkahelyi kapcsolatot a lehető legkellemesebbé alakítsd.

Már a kezdetek kezdetén arra kell törekedned, hogy egy olyan kapcsolatot alakíts ki, amely mindkét félnek előnyöket és tiszteletet hoz. Nagyon is jól hangzik az alkalmazott és a munkáltatója közötti kitűnő kapcsolat, ugye? Idővel ez megvalósítható. Ennek köszönhetően sokkal jobban érezheted magad a munkahelyeden. Mindenekelőtt azt kell tudatosítanod magadban, hogy a főnököd is egy ember. Hozzád hasonlóan neki is lehetnek rossz napjai és követhet el hibákat. Mégis ő, azaz ember aki a munkahelyed jövőjéért és a fizetésemelésért felelős.

Mindenekelőtt nem árt feltérképezned a terepet: derítsd ki, hogy mi főnököd legnagyobb időszerű gondja, és lehetőségeidhez mérten legalább részben segíts neki és próbáld megoldani a problémát. Tudd meg, hogy mikor milyen információkra van szüksége és előzd meg egy lépéssel úgy, hogy előtte beszerzed azokat. Abban az esetben, ha főnöködnek más felettesei is vannak, derítsd ki, hogy melyek azok a tényezők, amelyek a ő főnökei szemében jobb színben tüntetnék fel. Ennek következményeként, a maga idejében te is hasonló elismerésben részesülhetsz.

Derítsd ki, hogy főnököd melyik kommunikációs csatornát, módszert részesíti előnyben: a telefont, az e-mailt vagy a személyes megbeszélést. Ennek megfelelően mindig csak ezt a módszert válaszd. Továbbá azt is kiderítheted, hogy egy probléma felbukkanása esetén, a rövid és lényegretörő, vagy az aprólékos és tényekkel alátámasztott hosszadalmasabb megbeszélést szereti. Az egyik legnehezebb feladat a bizalom megszerzése, amely kitartó, szorgalmas munkával és sok idővel nyerhető el. Tudatában kell lenned annak, hogy egy mozaikdarabka apró, de annál fontosabb része vagy, amely elősegíti a cég előmenetelét. Ne zaklasd a főnököd mindenféle apó problémával. Abban az esetben, ha komolyabb gondok adódnak, állj elő a problémával és az általad elképzelt, kiötlött megoldási tervvel.

Törekedj ara, hogy főnököd legjobb és legmegbízhatóbb információs forrása légy. Amennyiben ezt ő is így gondolja, biztos lehetsz abban, hogy hosszútávú együttműködésre számíthatsz, és fáradozásaidat idővel jutalmazni fogja. A fontossági sorrendben az őszinteségnek is nagy hangsúlyt kell fektetned. Légy hűséges, becsületes, nyílt és őszinte. Tartsd szem előtt, hogy mindketten ugyanazt szeretnétek: kommunikációt, bizalmat, támaszt, szakmai elismerést és előmenetelt.

A fentiekben említett javaslatok segítségedre lehetnek abban, hogy főnököddel egy összehangolt munkahelyi kapcsolatot alakíts ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: